fbpx
OUR
PROMISE
2021 © Therapy Room. All Rights Reserved. Proudly Crafted by Quart Agency
Despre anti-aging și teorii legate de îmbătrânire

De ce îmbătrânim? O parte importantă a oricărui program anti-aging, este de a șți, care sunt factorii care accelerează îmbătrânirea . Există numeroase teorii care încearcă să explice procesul îmbătrânirii şi cauzele sale. Poate că una dintre cele mai importante provocări ale medicinei este desluşirea procesului îmbătrânirii. Pentru a exprima și descrie modul în care o persoană îmbătrânește, cercetătorii au dezvoltat diverse teorii.

În acest articol vom expune câteva teorii legate de îmbătrânire dar și care sunt factorii care accelerează acest proces.

Prima teorie este cea a unui renumit biolog german Dr. August Weismann – “Wear and tear theory”. El credea că celulele şi implicit organismul sunt afectate de suprasolicitare şi abuz.  Organele (ficat, stomac, rinichi dar și pielea) sunt afectate de toxinele din dietă şi din mediul înconjurător: consum excesiv de grăsimi, dulciuri, alcool, nicotină, razele ultraviolete sau stresurile psihice sau fizice la care supunem organismul. Acest mecanism nu se limitează doar la organe, el afectând inclusiv şi la nivel celular. Bineînţeles că în condiţiile în care niciodată nu ai băut sau nu ai fumat, nu te-ai expus la raze ultraviolete sau ai mâncat numai alimente corespunzătoare, simplă utilizare a organelor determină totuşi uzură lor. Abuzurile şi suprasolicitarea face că această uzură să fie mult mai rapidă. Teoria deteriorării celulelor, care a fost propusă pentru prima dată în jurul anului 1882, susține că organismul îmbătrâneşte că urmare a „uzurii” sale: „Ca şi componentele dintr-un automobil vechi, diferitele părți ale corpului se uzează prin utilizarea lor repetată.”

O altă teorie, la fel de cunoscută este “Teoria Endocrină” care a fost prima oară elaborată de un mare cercetător rus- Vladimir Dilman. Acesta consideră că procesul îmbătrânirii este controlat de modificările hormonale ale organismului care au loc o dată cu înaintarea în vârstă. Glandele endocrine îmbătrânesc progresiv şi secretă din ce în ce mai puţini hormoni, în timp ce ritmul circadian al hormonilor în sânge devine haotic. Această tulburare ar fi principala cauză a senescenţei (îmbătrânirii).  Între vârsta de 25 şi 75-80 de ani, nivelul multor hormoni scade cu mai mult de 30-50%, concomitent cu alterarea ritmului circadian al hormonilor care devine anormal sau chiar se inversează, fapt care accelerează îmbătrânirea, aşa după cum s-a demonstrat pentru melatonină. Dispariţia ritmului circadian al melatoninei prin ea însăşi este suficientă pentru a accelera îmbătrânirea. Pentru mulţi hormoni, declinul prin vărstă al cantităţilor secretate este agravat prin scăderea numărului şi afinităţii receptiorilor hormonali din interiorul celulelor. În timp ce creierul este conducătorul suprem în corpul nostru, hormonii sunt consilierii din umbră ai acestuia. Toate sistemele corpului sunt importante și au roluri precise, dar sistemul endocrin este unul din cele mai importante. Îmbătrânirea arterială are efecte nocive asupra organismului și a sănătății în general. Ea aduce cu sine procesul de îmbătrânire și justifică faptul că odată cu înaintarea în vârstă se dereglează funcționarea foarte multor organe și sisteme ale corpului, deoarece acestea sunt strâns legate între ele.

Teoria controlului genetic: ADN-ul vostru poate prezice mai multe despre dumneavoastră decât modul în care arătați. Conform teoriei genetice a îmbătrânirii, genele (precum și mutațiile din aceste gene) sunt responsabile pentru cât timp veți trăi. Iată ce ar trebui să șțiți despre gene și longevitate și unde genetica se încadrează printre diferitele teorii ale îmbătrânirii.
Teoria genetică a îmbătrânirii – afirmă că viața este determinată în mare măsură de genele pe care le moștenim. Conform teoriei, longevitatea noastră este determinată în primul rând în momentul concepției și se bazează în mare măsură pe părinții noștri și pe genele lor.

Aceasta teorie susține că îmbătrânirea este cauzată de efectele negative pe care mediul le are asupra sistemului uman și care se acumulează în timp. Studiile au demonstrat că moștenirea genetică poate juca un rol major în procesul de îmbătrânire. În final, senescentă (îmbătrânirea) este o interacțiune complexă dintre moștenirea genetică, fiziologia, chimia și comportamentul unei persoane. În concluzie, în funcţie de bagajul genetic al persoanei, de zona în care locuieşte şi de stilul de viaţă abordat semnele de îmbătrânire pot să apară un pic mai devreme sau un pic mai târziu, însă nimeni nu poate ocoli complet procesul de îmbătrânire.

De la o anumită vârstă femeile simt mai puternic consecințele trecerii timpului. Deşi nu putem da timpul înapoi, există numeroase soluţii eficiente care te ajută să lupţi împotriva semnelor îmbătrânirii. Dacă nu vrei că aceste semne să fie tot mai vizibile pe măsură ce înaintezi în vârstă, află care sunt cele mai eficiente tratamente anti-aging disponibile în cadrul institutului de sănătate Therapy Room, cum le alegi, dar mai ales cum îţi dai seama care ţi se potrivește. Am creat această clinică din pasiune pentru știință și frumusețe și am reușit să aducem într-un singur loc, toate tehnologiile moderne din medicină estetică și va punem la dispoziție cele mai avansate terapii din acest domeniu.

THERAPY ROOM ON SOCIAL MEDIA
Ne găsești pe Facebook și Instagram cu recomandări și noutăți din lumea medicală.

Newsletter-ul nostru pentru cele mai noi tratamente, sfaturi și promoții. Hai în comunitatea noastră.

×
Te sunam noi

Dacă nu ne poți contacta acum, lasă-ne un număr de telefon și te vom suna pentru o programare la specialiștii noștri.