fbpx
OUR
PROMISE
2021 © Therapy Room. All Rights Reserved. Proudly Crafted by Quart Agency
De ce este indicat un consult dermatologic DUPĂ vacanța de vară?

S-a terminat vacanța de vară! Dar efectele vacanței de vară continuă să se manifeste mult timp după aceea, și după cum am văzut în articolele anterioare, în vacanța de vară există o combinație de factori cu efecte negative asupra sănătății și frumuseții pielii!

Cea mai frecventă combinație negativă este reprezentată de expunerea la soare și contactul cu apa sărată sau de piscină, schimbarea alimentației (cu un exces de ,,dulce,,) și modificarea ritualurilor de îngrijire a pielii, iar efectele sunt reprezentate de pielea uscată și aspră, accentuarea ridurilor fine și apariția de pete inestetice, porii dilatați și proeminenți, precum și de o lipsă a tonusului și vitalității  pielii! Practic, asistăm la o accelerare a procesului de îmbătrânire al pielii (skin ageing) și o deteriorare semnificativă a aspectului pielii noastre.

Pe de altă parte, există o serie de afecțiuni dermatologice, cum ar fi acneea, rozaceea (sau cuperoza) sau melasma, care se pot agrava semnificativ ca urmare a expunerii la soare sau ca urmare a schimbării modului de îngrijire al pielii!

Ce este de făcut?

Primul pas este programarea cât mai repede la un consult dermatologic, atât pentru evaluarea impactului asupra sănătății și frumuseții pielii de către combinația de tip 3S, respectiv Sun (expunerea la soare), Sugar (modificarea obiceiurilor alimentare și consumul de alimente cu un conținut ridicat de zahăr) și Skin care (schimbarea ritualurilor de îngrijire a pielii, inclusiv schimbarea ph-ului și a durității apei) cât și pentru stabilirea unui tratament adecvat, inclusive intervenții laser și o schemă de îngrijire a pielii adaptată.

Aspectul tipic al feței după vacanța de vară este de tip pătat și neomogen, cu senzația de piele aspră și uscată, cu accentuarea ridurilor fine și lipsa de tonus și vitalitate, porii sunt dilatați și proemină la suprafața pielii cu un aspect de tip ,,coajă de portocală,,.

Pe de altă parte, pacienții cu acnee constată o accentuare a erupțiilor, cu apariția de noi coșuri și dezvoltarea unor zone roșii (eritem post acnee) la nivelul unor leziuni care s-au vindecat iar bolnavii cu melasma prezintă accentuarea petelor existente precum și dezvoltarea unor noi pete pigmentare!

Dezvoltarea fără precedent din punct de vedere tehnologic, atât la nivelul tehnologiilor laser cât și a produselor de îngrijire și protecție a pielii, permit o abordare holistică, completă și complexă, personalizată și individualizată, modulată și adaptată permanent!

Astfel, se pot realiza intervenții laser fără durere și fără anestezie, fără perioadă de recuperare (pacientul își reia activitatea imediat – ,,lunch time procedure”) iar efectele sunt imediate și de tip ,,Wow effect”! Aceste intervenții laser moderne au o durată de timp relativ mică, de ordinul minutelor, nu necesită o pregătire complicată anterior de intervenție iar efectele sunt complexe!

Rezultatele sunt rapide, de cele mai multe ori chiar imediat după prima intervenție laser pacientul constată reducerea dimensiunilor porilor și creșterea strălucirii pielii, ameliorarea petelor pigmentare și creșterea gradului de omogenitate al pielii, reducerea liniilor fine și a cicatricelor post acnee sau post varicelă, iar pielea devine mai elastică și mai luminoasă!

Concomitent cu stabilirea unui calendar de intervenții laser (în funcție de vârsta pacientului și de severitatea modificărilor de la nivelul pielii) se instituie și un regim personalizat de îngrijire a tenului, cu produse dezvoltate pe baza necesităților specifice fiecărui tip de piele! Elementele de bază ale unui regim personalizat de îngrijire a tenului sunt protecția (în special față de radiațiile ultraviolete și de poluare), curățarea și nutriția, iar preparatele care conțin principii active de tip vitamina C și E, derivați de vitamina A și resveratrol etc. sunt înglobate în rutina zilnică de îngrijire și protecție a pielii!

Primul pas pentru o piele frumoasă și sănătoasă este un consult dermatologic!

VICTOR GABRIEL CLĂTICI, Medic Primar Dermatologie

THERAPY ROOM ON SOCIAL MEDIA
Ne găsești pe Facebook și Instagram cu recomandări și noutăți din lumea medicală.

Newsletter-ul nostru pentru cele mai noi tratamente, sfaturi și promoții. Hai în comunitatea noastră.

×
Te sunam noi

Dacă nu ne poți contacta acum, lasă-ne un număr de telefon și te vom suna pentru o programare la specialiștii noștri.